27.10.2015

Oma blogi

LUE Sinustako bloggaaja
LUE: Linjakas sosiaalisen median sisältö täyttää lupauksen

Blogi alustaa käytämme tällä kurssilla, mieluiten WordPressiä perustellusta syystä voit käyttää  jotain muutakin.

Mieti mistä aiheesta haluat tehdä oman blogin?
Miksi bloggaat juuri siitä aiheesta?
Mikä on bloggausken tarkoitus? (Jokin muu, kuin kurssin suorittaminen)

Tee bloggaussuunnitelma

Yritä vastata vähintään näihin kysymyksiin kirjoita ne tiedostoon, Padlettiin tai opiskelublogiisi, tee ajatuskartta (Popplet / Bubbl.us), tee äänitiedosto (Spreaker) tai videon (YouTube / Vimeo) palauta linkki WordPress -blogiisi.Voit kuvailla suunnitelmaasi halutessasi myös tarkemmin.

Yritä vastaa kuitenkin vähintään näihin kysymyksiin.

1) Mikä on blogisi tavoite? Ilmaise tavoite selkeästi ja tarkasti. Tavoite pitää olla mitattavissa. Mitä haluat blogillasi saavuttaa? Onko tavoitteena 5 uutta seurajaa kahden viikonaikana / saada somessa blogisi linkki jakoja 10 kpl 31.12. mennessä? Vai mikä?

2) Kuinka usein? Suositeltavaa on postata johdon kerran kaksi viikossa blogiin. Instagramiin mieluummin yksi postaus kuvineen tms. materiaaleineen kerran päivässä, kuin seisemän postausta peräkkäin satunnaisina päivinä. SnapChattiin useampi snäppi 24 tunnin aikana, niin että tarina on kokoajan näkyvillä..

3) Keitä lukijasi ovat? Vähäisiä resursseja ei kannata hajauttaa. Kohderyhmä kannattaa rajata tarkkaan, silloin blogin tekeminen on helpompaa. Säästät aikaa ja rahaa, kun kohdennat blogisi kapealle ryhmälle. Ei se haittaa, jos muutkin lukevat. Marsun omistaja ei lue akvaariokalablogia vaikka videot olisivat todella upeita. Tulevaisuudessa erikoistu eri aikana erityisryhmiin blogisi alalla. Yhteen erityisryhmään kerralla, säästät aikaa ja rahaa, sekä sinut huomataan paremmin.

4) Kuinka saavutat asettamasi tavoitteet? Selvitä lukijoidesi tarpeet, ongelmat ja tavoitteet suhteessa blogisi aiheeseen.

a) Miten herätät keskutselua tai käsittelet heidän ongelmansa? / Kuinka autat lukijaa saavuttamaan tavoitteensa? / Mitä hyötyä blogistasi on lukijalle? Yritä päästä jollain keinolla lukijan saappaisiin ja ajatella asiaa hänen näkökulmastaan.

b) Kuvaile blogisi valttia; Mitä osaat tehdä paremmin kuin muut? Miksi blogisi on ylivertainen? Mikä on blogisi hyödyistä sellainen, jota muut eivät tarjoa? Kuinka blogisi eroaa muista?

5) Miten saat blogiisi lukijoita? Mieti miten erityiskohderyhmäsi tavoittaa? Ovatko he missä päin verkossa? Seuraavatko he tiettyä keskustelupalstaa? Kuuntele lukijaryhmää ja vinkkaa heidän käyttämässä foorumissa linkkiä blogisi materiaaliin.

6) Kuinka blogisi asemoituu? Minkä asian haluat tulevan blogistasi ensimmäisenä mieleen? Onko blogisi maailman huippua, jollakin kapealla alalla? Onko blogisi, jollakin tavalla ainut laatuinen?

7) Millainen on blogisi identiteetti? Kuvaile sen arvot ja persoonallisuus. Tiivistä kolmeen neljään sanaan. Älä käytä loppuun kulutettuja sanoja Mukavan näköinen, monipuolinen Esim. eräs blogi on määritellyt identiteetikseen aurinkoinen, joka on hyvää tuulta tuovia värejä ja kuvia, jotka kuvastavat iloa ja hyvää mieltä, kuvissa sekä videoissa on keltaista ja aurinkoa, blogin äänitiedostojen äänet on ovat hyvän tuulisa ja iloisia.

Jos on vaikeaa keksiä blogin persoonallisuutta, aloita miettimällä millainen blogisi olisi henkilönä: Onko se rasavilli 10 vuotias pirteä tyttönen, joka vähät välittää muodollisuuksista ja sellaisesta, mikä on ennen ollut tapana. Arvokas herra 70 v, joka vaikuttaa jo pelkällä läsnäololla, osaa käytöstavat ja on seurallinen, vai millainen? Vaiko lämmin, pehmeä, pullan tuoksuinen Muumi Mamma, jonka syli on kaikille avoin. Kirjoita kuvaus ylös ja/tai piirrä hänen olemuksensa. Kirjoita sitten kolme neljä osuvinta ja positiivista ilmausta hänen luonteestaan, kuvaamaan blogisi identeettiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti