6.10.2015

Käyttöjärjestelmä ja tiedonhallinta

Tee kansiorakenne:

1. Oma Sukunimi tilalle laita oma sukunimesi.

2. Lisää itsellesi verkkosijainti \\i1-ko-jako\opejako\pia ota sieltä paketti. JUTTUJA.ZIP itsellesi.

3. Pura se sukunimi -kansioosi

4. Siirrä tiedostot sopiviin kansioihin. Tarkastele kuvatiedostojen (jpg ja png) sisältöjä, esikatselulla tai avaamalla tiedosto. Sijoita ne oikeisiin kasioihin ja nimeä nimellä, joka kuvaa tiedoston aihetta.

5. Tee myös Vastaus -kansio sukunimikansioosi

6. Tiedostot voivat pirstaloitua pitikin kovalevyä. Mitä se tarkoittaa? Levyn voi eheyttää. Mitä eheyttäminen tarkoittaa käytännössä? Mitä hyötyä eheyttämisestä on? Mistä löydät eheytyksen? Kirjoita vastaus eheytys tiedostoon ja  kirjoita lyhyesti vastaukset edelleeä oleviin kysymyksiin.  (Tietoa löydät mm. eheytystyökalusta ja netistä). Tallenna eheytys tiedosto Vastaus -kansioon ja sulje Word.


7. Opiskele Quizletilla tiedostojen tunnisteet Pelaa myös pelejä ja ota jostain pelin tuloksestat kuva (leikkaustykalu). Laita kuvat ne Word tiedostoon (liitä). Tallenna Word tiedosto Vastaus -kansioon nimellä tunnisteet.

8. Etsi tulostimesi ja sen tulostusjono. Ota leikkaustyökalulla kuva tulostimen jono näkymästä ja laita Word tiedostoon tulostusjono. Kirjoita siihen millä käskyllä voit pysäyttää käynnissä olevan tulostuksen, miten sen käskyn löydät? Tallenna Vastaus -kansioon nimellä tulostusjono. Sulje Word.

9. Tee kansio Varmuuskopio. Kopioi  (ÄLÄ SIIRRÄ) sinne kaikki Vastaus -kansion tiedostot.  Laita kansioon myös kaikki Äänitiedostot. Pakkaa Varmuuskopio -kansio ja anna nimeksi varmuuskopio1. Sulje ylimääräiset ohjelma ikkunat.

10. Käynnistä laskin ja vaihda se TILASTOLASKIMEKSI. Syötä kuvassa olevat luvut Add painikkeella ja laske Summa Sigmapainikkeella (ympyröity) ota kuva tuloksesta (290),  (Leikkaustyökalu) ja laita se Excel tiedostoon laskimet ja tallenna se Vastaukset-kansioon



Laita laskin takaisin NELILASKIMEKSI, mutta valitse YKSIKÖIDEN MUUNTAMINEN. Muuta 80 tuumaa meteriksi. Ota kuva tuloksesta ja laita se leikepöydän avulla Exceliin edellisen kuvan viereen. Muista tallentaa.

Ota laskimesta PÄIVÄMÄÄRIEN LASKEMINEN ja laske montakopäivää on seuraavaan lomaan. Ota kuva tuloskesta ja laita Exceliin edellisten kuvien alle. Tallenna tiedosto Vastaus -kansioon nimelle laskimet.

11. Avaa Paint ohjelma ja piirrä minulle kuva, jossa on maa ja puu (oman näkemyksen mukaan). Tallenna kuva gif muodossa nimellä pialle Vastaus -kansioon.

12. Opiskele pikanäppäimet Quizlet

13. Päivitä Varmuuskopio -kansio. Kopioi  (ÄLÄ SIIRRÄ) sinne kaikki uudet Vastaus -kansion tiedostot. Poista vanhaversio pakatusta Varmuuskopio -kansiosta varmuuskopio1. Pakkaa päivitetty Varmuuskopio -kansio .Anna sille nimi varmuuskopio2.

14. Luo myös tästä minun blogistani pikakuvake työpöydälle ja vielä leikkaa työkalusta. Ota niistä kuva (leikkaustyökalu) laita kuva Paint ohjelmaan leikepöydän avulla (kopio ja liitä). Tallenna jpg -muodossa nimellä pikakuvakkeet Vastaus -kansioon.

15. Ota leikkaustyökalulla kuva työpöydästäsi (pienennä ohjemat ikkunat ). Ympyröi vihreällä kaikki kuvakkeet ja punaisella kaikki pikakuvakkeet. Tallenna kuva nimellä tyopoyta Vastaus -kansioon.

16. Kopio tiedosto tyopoytä uudeksi tiedostoksi Vastaus -kansioon ja anna sille nimeksi kuvakkeet. Avaa kuvakkeet tiedosto Paintilla ja kirjoita kuvaan, mitä eroa on pikakuvakkeella ja kuvakkeella. Tallenna vastauksesi.

17. Päivitä Varmuuskopio -kansio. Kopioi  (ÄLÄ SIIRRÄ) sinne kaikki uudet Vastaus -kansion tiedostot. Poista vanhaversio pakatusta Varmuuskopio -kansiosta varmuuskopio2. Pakkaa päivitetty Varmuuskopio -kansio .Anna sille nimi varmuuskopio3.

18. Tee Word tiedosto nimeltä mun_kone Vastaus -kansioon. Tutki, miten paljon koneesi C:asemalla on tilaa ja paljonko sitä on käytetty. Ota kuva leikkaustyökalulla ja laita kuva mun_kone -tiedostoon.

17. Avaa Vastaus-kansio ja valitse kaikki siellä olevat tiedostot saman aikaisesti aktiiviseksi. Käytä pikanäppäintä! Sitten ota joka toinen valinta pois. Niin, että vain joka toinen tiedosto on valittu. Ota kuva tilanteesta (leikkaustyökalulla) siten, että tiedostopolku näkyy. Avaa mun_kone tiedosto ja laita kuva siihen ensimmäiseksi. 

Kopio valitut pikanäppäimellä ja liitä pikanäppäimellä Varmuuskopio-kansioon kansioon. Ota kuva Varmuuskopio -kansion sisällöstä nyt. Laita kuva mun_kone -tiedostoon viimeiseksi ja tallenna.

18. Luo Vastaus -kansioon kuvat -kansio ja SIIRRÄ sinne kaikki kuvina tallennetut vastaustiedostot.

19. Katkaise yhteys verkkoasemaan \\i1-ko-jako\opejako\pia ota kuva tilanteesta ja osoita, mitä käskyä käytit. Laita kuva Vastaus-kansion mun_kone -tiedostoon viimeiseksi Tallenna. 

20. Päivitä Varmuuskopio -kansio. Kopioi  (ÄLÄ SIIRRÄ) sinne kaikki uudet Vastaus -kansion tiedostot. Poista vanhaversio pakatusta Varmuuskopio -kansiosta varmuuskopio3. Pakkaa päivitetty Varmuuskopio -kansio .Anna sille nimi varmuuskopio4.

21. Jumiutunut ohjelma. Pakotettu sulkeminen: paina CTRL+VAIHTO+ESC. Ota leikkaustyökalulla kuva auki olevista sovelluksista ja ympyröi painike, jonka voit avulla voit pakottaa valitun ohjelman sulkeutumaan. Tallenna kuva Vastaukset -> Kuvat -kansion nimellä jumi

Avaa suorituskyky välilehti ja tarkastele näkymää. Jos on kovin vihreää, kone on suorituskykyjensä rajoilla. Ota kuva muistin ja suoritinkäyttö -grafiikasta ja tallenna kuva Vastaukset -> Kuvat -kansion nimellä suorituskyky.

22. Katso, mitä sinulla on roskiksessa. Ota kuva siitä, niin että koko tiedosto polku näkyy, tallenna Vastaus kansioon nimellä roskis. 

Luo vastaus kansioon tekstitiedosto nimeltä palautus ja kirjoita siihen ohje miten, tiedoston voi palauttaa roskiksesta takaisin alkuperäiseen paikkaansa. Tallenna vastauskansioon nimellä ohje_roskis

Avaa roskis tiedosto Paintilla ja merkitse selvästi painike, jolla roskiksen voi tyhjentää. Tallenna.

22. Pakkaa Vastaus -kansio ja lähetä se sähköpostilla minulle.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti