30.10.2015

Blogin asetukset kuntoon

TAVOITE: oppia mitä asetuksia blogiin voi tehdä WP:n työkalulla ja laittaa asetukset kuntoon. Oppia miten käyttäjiä lisätään yhteisblogiin kirjoittajiksi ja mitä oikeuksia heille voidaan antaa ja mitä se tarkoittaa. Oppia oman profiilin asetukset.

TEHTÄVÄ: Tutustu asetuksiin ja Käyttäjiin. Aseta asetukset kohta kohdalta sellaiseksi kuin haluat ja aikavyöhyke suomeen.

Vähintään on laitettava Yleiset asetukset kohdilleen (blogin kuva, sivuston otsikko, aikavyöhyke jne.) sekä Oma profiili ja Henkilökohtaisest asetukset. Yhteiskirjoittajat lisäävät käyttäjät oikeuksineen.

OHJEITA:

Jos et löydä tummaa WP Admin tilaa (ohjeiden kuvat) tai painiketta, jolla tilaan pääsee. Niin pääset sinne osoittella https://omanbloginnimi.wordpress.com/wp-admin/
Jossa omanbloginnimi = sinun blogisi nimi, esim. minun harjoitusblogissa se olisi https://pianputiikki.wordpress.com/wp-admin/. Helpoiten pääset siihen, kun otat näytä sivusto ja kirjoitat osoiteriville osoiteen perään /wp-admin KUVITETTU OHJE


Tässä muutama alkuun pääsyä helpottavia ohjeita. KOKEILEMALLA  ja TUTKIMALLA oppii parhaiten. Lisää ohjeita löydät Moodlesta materiaalia kohdasta tai Googlettamalla.

Asetuksiin katselutilasta



Laita blogisi YLEISET asetukset kuntoon:
1. Laita blogin Yleiset asetukset oikein, tee ja laita blogin kuva.
2. Käy KAIKKI Asetuksien alakohdat läpi ja laita haluamasi asetukset.

Muista tallentaa muutokset ja varmista, että kuva näkyy!


Näkyy välilehden kuvakkeena ja W kuvake poistuu

3. Tutki miten samaan blogiin lisätään uusia käyttäjiä ja tuki millaisia oikeuksia heille voi antaa. YHTEISBLOGIEN kirjoittajat laittakaa osallistujat käyttäjiksi ja myöntäkää kaikille mahdollsimman laajat oikeudet., jolloin kirjoituksiin tulee kirjoittajan allekirjoitus. Minun pitää nähdä, että kumpikin tekee omat postauksensa ohjeiden mukaan. KOHTA käyttäjät!


4. Laita oma profiili ja henkilökohtaiset asetukset kuntoon. Laita itsellesi kuva.


PALAUTUS: MOODLEEN linkki blogiin (lukutilan linkki)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti