8.12.2014

Blogger-tilin perustaminen

TAVOITE: luoda opiskelua varten blogi. Osaa suunnitella ja luoda kuvitettujen ohjeiden avulla itselleen ammatillista bloggausta varten edustavan verkkoidentiteetin. Osaa suunitella ja luoda ammattilliseen verkkoidentiteettiin ulkoasultaan sopivan blogin videoitujen ohjeiden avulla.

Osaa pohtia verkkoidentiteetin liittyviä etuja ja riskejä. ja kirjoittaa niistä blogiin tekstin ja julkaista sen. Osaa laittaa blogikirjoitukseen löytymistä helpottavat tunnisteet.  Osaa sunnittella ja toteuttaa omaan verkkoidentiteettiin ulkoasultaan sopivan bogin.


BLOGIN TARKOITUS  Blogista muodostuu opiskelun aikana henkilökohtainen oppimisympäristö. Blogiin palautetaan tehtäviä ja dokumentoidaan osaamista, sekä osaamisen kehittymistä. Blogin avulla todentan lisäksi ammatillista osaamistasi, jota olet hankkinut opintojen ulkopuolelta esim. harrastuksissa, kursseilla ja elämää elämällä. 

TIETOA:
TUNNISTEET eli HÄSTAGit: Blogin selaamisen helpottamiseksi on suositeltavaa käyttää tunnisteita. Tunnisteisiin tulee laittaa vähintään tutkinnonosan lyhenne ja mihin osaamiseen tehtävä liittyy. (HOHU = Hoiva ja hulenpito,  ASPA = Asiakaspalvelu KAPA = Kaupanpalvelu ja myynti jne..)
-----------------------

TEHTÄVÄ 1: Luo ammatillinen verkkoidentiteetti bloggausta varten = bloggertili (tai vaihtoehtoisesti voit käyttää myös jotain muuta bolgialustaa. (Tarvitsemme blogia koko opintojen ajan, joten älä hukkaa tunnuksia ja salasanaa)

OHJEET TILIN LUOMISEEN
Luo opiskelukäyttöön blogi tili. Voit käyttää, mitä tahansa blogi alustaa. Alla on ohjeet Blogger-tilin käyttöön.

Seuraa alla olevaa kuvasarjaa ja tee ohjeiden mukaan.
Etsi Blogger työkalu

Täytä lomake huolella




Tilisi on valmiskäytettäväksi.

TEHTÄVÄ 2: Perusta ammatilliseen verkkoidentiteettiisi ulkoasultaan (värit, fontit ja kuvamaailma) sopiva blogi ja käytä hyväksesi alla oleviea ohjevideoita.

Bloggerin esittely (video)
Blogger blogin luonti (video)
Bloggerin tekstit ja asetukset (video)
Blogger blogin tekstit ja sivut (video)

Kun olet luonut blogin muista laittaa "Kieli ja muotoilu" -asetuksista oikea aikavyöhyke blogillesi!

TEHTÄVÄ 3. VASTAA MOODLESSA OLEVIIN KYSYMYKSIIN POSTAAMALLA VASTAUKSET JA PALAUTTAMALLA MOODLEEN LINKKI VASTUKSIISI.

LUETTAVAKSI:
Ammatillinen verkkoidentiteetti perustetaan profiili kerrallaan
Minä verkkoon? - verkkoidentiteetin luominen
Viestintä verkossa, verkkoidentiteetti


PALAUTUS: Palauta blogikirjoituksen lukutila linkki Moodleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti