17.12.2013

Esseen kirjoitus

Kirjoita mallin mukainen essee.
Korjaa kaikki havaitsemasi kirjoitusvirheet tai lauseen rakenne virheet.

Ohje: Ylätunniste

Ylätunnisteeseen pääset, kun klikkaat hiirellä nopeasti kaksi kertaa aivan asiakirjan yläosassa (ylämarginaali)


Ylätunnisteessa on oletusarovona väärät sarkaimet, niitä on kaksi. Ne saa näkyviin, kun viivain näkyy. Ota viivain käyttöösi. Väärät sarkaimet saa pois viivaimelta, kun vetää hiirellä ne viivaimen ulkopuolelle ylä- tai alapuolelle. Nyt pitäis olla käytässäsi suomalaisen standardin mukaiset oletussarkaimet 2,3 cm välein. Ellei ole niin aseta ne kappaleen asetuksen kautta (katso kohdat 6. ja 7.)



Aina  7 riviä, asiakirjan nimi sarkakkeeseen 9,5. Riville 4. päivämäärä. Katso kuva. Kuvassa näkyy tulostumattomat merkit

  • nuoli vasemmalle on sarkain eli tabulointi painikkeen painallus:

  • keskipiste on välilöyntinäppäimen painallus
  • P:n peilikuvan näköinen on Enter -napin painallus




Osien ylätunniste, asiakirja ja alatunisteen välillä pääset vaihtamaan hiirellä kaksoisnapsauttamalla.

Ohje sivunumerot


Sivunumero tulee sarkainkohtaan 16,1 cm ja se lisätään, valintanauhasta Lisää- Pikaosat - Kenttä - Page. Kokonais sivumäärä:  valintanauhasta Lisää- Pikaosat - Kenttä - NumPages. Katso kuvat 1 - 2.

1. Kuvat, lisää sivunumero Lisää- Pikaosat - Kenttä - Page.



2. Kuvat, kun olet lisännyt sivunumeron tulee näkyviin numero 1. laita sen jälkeen välilöyönti ja kaarisulku auki. Näyttää tältä 1 ( 
Sitten tee koknaissivumäärä Lisää- Pikaosat - Kenttä - NumPages.


Koska ylätunnisteessa on aina seitsemän (7) riviä, niin varsinaisen asiakirjan teksti asettuu kullekin sivulle oikeaan kohtaansa.

Ohje leipätekstin asettelu ja riviväli

Otsikko sarkainkohtaan 0 ja lihavoituna. Tee otsikko ensin ja sitten leipätekstin asttelu. Sisennys 4,6 cm ja rivinväli 1,5. Sisennyksen voi tehdä sisennä painikkeella tai painamalla CTRL+M+M  Katso alla olevat kuvat.


Rivinvälin voit vaihtaa painamalla CTRL+5 tai kappaleen asetuksissa:

Itse teksti kirjoitetaan ilman turhia sarkaimen ja enterin painalluksia. Enteri on lupa painaa vain ja ainoastaan, kun kappale vaihtuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti