7.12.2012

Kirjoita syylästä

Kirjoita

Kirjoita tekstinkäsittelyohjelmalla seuraava teksti. Tekstikappaleet kirjoitetaan yhteen pötköön. Paina enteriä vain silloin, kun vaihdat kappaletta ja otsikon jälkeen.




Tallenna teksti nimellä syylä






Jatka tekstin loppuun kappale Hoitoon





Huomaat, että yksi kappale puuttuu lisää se tämän mallin mukaisesti




Teksti on valmis muista tallentaa.

Otsikoiden muotoilu

Muotoile pääotsikko Otsikko tyylillä ja alaotsikot tyylillä Otsikko 2



Kuvitus

Kuvita juttusi näillä kuvilla. Tallenna tai Kopio ne tästä








Varvassyyläkuvan asettelu

Sijoita varpaan kuva ensimmäiseen kappaleeseen. Säädä kuvan kokoa niin, että se on yhtä korkea kuin ensimmäinen kappale. Muista sälyttää pituuden ja leveyden suhde oikeana. Älä litistä tai venytä kuvaa




Tekstin muotoilu

Valitse kaikki teksti (CTRL+A) ja vaihda riviväliksi 1,5. Älä tee rivivaihtoja Enterillä. Otsikoiden perässä on vain yksi rivin vaihto, samoin kappaleiden jälkeen. Missään ei saa olla kahta. Rivinvaihtoja ei ole kuin yksi, kappaleen vaihdon yhteydessä.




Valitse vielä tekstin molempien reunojen tasaus.






Käsisyyläkuvan sijoitus

Sijoita kädessä olevan syylän kuva tekstin loppuun, keskitä se painamalla keskitys painiketta.. Huolehdi, että teksti pysyy yhdellä sivulla. Pienennä kuvaa tarvittaessa. Muista sälyttää pituuden ja leveyden suhde oikeana. Älä litistä tai venytä kuvaa.



Asiakirja yhdelle sivulle

Huolehdi, että asiakirja tulostuu yhdelle sivulle. Käytä kapeita reunuksia ja pienennä kuva kokoja tarvittaessa, kulmista keskipitettä kohden.


Kirjoitus virheiden etsiminen ja korjaus

Lopuksi tarksita kieliasu ja oikein kirjoitus. Varmista, että tarkastuskieli on suomi:











Kun kieli on oikea, valiste Tarkista valintanauhasta painike Kieliasun tarkistus ja käy tarkistajan huomaamat kohdat läpi. Korjaa virheet tarkistajan ikkunassa. Jos Word löytää tuntemattoman sanan, joka kuitenkin on kirjoitettu oikein, lisää se sanastoon.



Mikäli asiakirja ei tavutu oikein ja jää turhan pitkiä sanavälejä. Tee sopiviin kohtiin tavuviivaehdotuksia (eivät tulostu muulloin, kun ihan rivin lopussa) CTRL + -.

LOPPUTULOS

LISÄTEHTÄVÄ
Lisää alla olevan mallin mukaan sivunumero ja ylätunniste. Poista tarpeeton Otsikko.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti